top of page

Over ons..

Deelcafé De Overbuurman

Introductie - wat doen we precies?
 

Deelcafé De Overbuurman is een 100% non-profit koffiehuis in de Overstap in Brandwijk-Molenaarsgraaf. Vanaf september 2020 maken we met een enthousiast team van vrijwillige 'dorpsgenoten' iedere week de beste koffiespecialiteiten en de lekkerste baksels voor bezoekers.

Tijdens openingstijden gaan we ook activiteiten organiseren, waar ieder die interesse heeft bij aan kan schuiven. Van 'breien met de buurvrouwen', 'mamacafé', en 'De Overbuurman Unplugged' tot 'huiswerkcafé' en spelletjesavond.


Missie - waarom doen we wat we doen?

 

De ultieme drijfveer van De Overbuurman is de wens om 'een goede buur' te zijn voor mensen dichtbij en ver weg. En hoe wordt je een goede buur? Volgens ons is dat - in theorie -  vrij eenvoudig: door te delen! Delen in tijd en aandacht met mensen dichtbij, maar bijvoorbeeld ook delen in middelen en contacten aangaan met mensen in nood verder weg.  'Delen dichtbij' en 'delen ver weg' noemen we dat.'Deelcafé' - hoe gaan we te werk?

 

Delen dichtbij

Een warm welkom, oprechte aandacht, écht goede koffie van onze barista's, dagverse baksels en een hand vol mooie activiteiten. We willen met het koffiehuis een warme ontmoetingsplaats creëren waar inwoners van Brandwijk en Molenaarsgraaf zich thuis voelen. Waar mensen samen kunnen optrekken, waar nieuwe lokale ideeën ontstaan en waar het elke dag een klein feestje is om langs te gaan. Zo komen mensen tot bloei in een omgeving die naar hen omziet!

Bekijk alvast de kaart en nieuws & agenda voor de activiteiten.

Delen ver weg
Naast het delen van tijd en aandacht in een lokale setting is de Overbuurman ook gefocust op 'delen ver weg': de horeca-opbrengst komt namelijk 100% ten goede aan een project van 'dorpsgenoten ver weg'. Projecten waar we ook na een donatie betrokken bij blijven en contact mee onderhouden, om te blijven supporten en anderen te inspireren. Zo maken we door lokaal actief te zijn wereldwijd een verschil in de levens van mensen die het moeilijk hebben! 

Bekijk hier de projecten die al een donatie ontvingen.

---

Wie doet wat?

'Een goede buur voor de ander'

Wij zijn niet de enigen:

 Wil jij ook een goede buur zijn of kijken bij andere deelcafé's.

bottom of page